Maraton

Danny gjorde det! Han gjorde det verkligen. Alltså! Att ta sig igenom ett maraton är verkligen ingen lek. Oavsett på vilket sätt man gör det så krävs det en enorm viljestyrka, mycket energi och beslutsamhet. För någon som dessutom under flera år levde med svår ångest är det ett maraton i sig att våga vara den som sticker ut mest under loppet. Det blir ju en del uppmärksamhet från publiken när någon i permobil jagar löparna varv efter varv.

Johannes, Johanna H och Pierre! Vilka klippor som deltog i loppet med oss.

Johannes är den som tillsammans med Danny har dragit igång projektet. De brukade träna ihop, främst springa, under tiden de studerade till landskapsingenjörer Alnarp. I en artikel om oss från förra året hade Johannes läst att Danny funderade på att genomföra ett maraton med sin rullator för att uppmärksamma sjukdomen/diagnosen. Det tog den vane skidåkaren fasta på och har sedan i våras drivit projektet och hjälpt oss se till att det faktiskt blir av. För hur gärna man än vill driva miljoner projekt till förmån för forskning och för att uppmärksamma sjukdomar, så har man som direkt drabbad ofta bara precis så mycket energi att man får vardagen att gå ihop. Då behövs såna som Johannes!!! Som ser till att saker blir av, även om själva loppet var upp till Danny att genomföra. En stjärna helt enkelt. TACK Johannes!

IMG-20181021-WA0013
Fler stjärnor som kastade sig in i loppet var alltså svågern Pierre som sprang och sprang trots att han inte tränat inför loppet. Likaså Johanna H som sprang mer än det dubbla av sitt rekord. Hon sprang en halvmara i kampen mot ALS. Helt fantastiskt. Tack tack tack snälla ni!

Screenshot_20181025-141009.png

Sambon Johanna cyklade efter som assistent och antog genast rollen som den som ropar och hojtar lite för mycket. Både för att hålla oss ur vägen för de som kutade fram och för att heja på! Det var liksom svårt att låta bli när det ändå är så hojtig och tjoig stämning som det tydligen är under lopp som dessa.

Det leder oss till det fantastiska stöd som både löpare och publik gav oss under vägen! Delar av våra fina familjer fanns med under HELA loppet. Det handlar alltså om 6 timmar utomhus, och då får man bara får se oss susa förbi några sekunder varje varv. Det gör SÅ mycket för energin, med det där stödet de där få sekunderna varje varv. Tack snälla fantastiska ni, vi älskar er.

Andra löpare under loppet gav oss också underbara kommentarer som ”ni är de bästa deltagarna i detta lopp”, ”det ni gör är fantastiskt”, många tummar upp och andra uppmuntrande kommentarer i förbifarten.

20181020_164247

Det fanns en del hinder på vägen. Bland annat att det vissa delar av banan skulle springas i gräs, så vi fick köra en liten omväg och försöka göra detta utan att locka med oss andra deltagare på fel bana. Batterierna på permobilen tog slut så det var rätt nervöst där ett tag, om det skulle gå att slutföra loppet över huvud taget. Men tack vare hjälpen från Hjälpmedelcentralen och omgivning som var på hugget så gick det till slut vägen med batteribyte och Danny var på banan igen.

Så mycket uppladdning inför detta. Och under loppet så många minnen från den egna löpartiden. Tröttheten som hade börjat ta över. Segerkänslorna. Att få bevisat om igen att sjukdomen inte behöver betyda att man har gett upp. Att få ta sig i mål. Att ha ett maraton bakom sig och att ha det avklarat.

En explosion av känslor vid målgången och vi bara står och gråter.

Screenshot_20181025-140818.png

 

 

Insamlingen har vi ingen exakt summa på men vet att vi hittills lyckats få in minst 35 000 (uppdelat på de tre olika insamlingsalternativen).
Bland annat Ica Maxi  Flygstaden i Halmstad har bidragit med hela 20 000 kronor till Ulla-Carin Lindquists stiftelse. Humana med 5000 kronor.
Tack alla ni som bidragit med er närvaro, tanke eller en slant. Det gör skillnad.

Insamlingen pågår fortfarande och Johannes håller i några av dessa trådar som vi återkommer med mer info om framöver.

Tack alla. Så mycket kärlek.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s